Naam: Rick Bronder

Leeftijd: 21 jaar

Opleiding: Communicatie & Multimedia Design

Hobby’s: fotografie, lezen, dansen, theater spelen, pretparken bezoeken

Ik ben Rick Bronder en ik ben opgegroeid in het dorp Wouw in Noord-Brabant. Als kind was ik gefascineerd door het theater en wilde ik het liefste acteur worden. Op het toneel voelde ik me op mijn gemak en kon ik even de zorgen van toekomstbeslissende keuzes maken vergeten. Mijn groep acht docent, zei destijds: ‘Rick, ik denk dat jij later regisseur wordt’. Daar was ik het totaal niet mee eens, want ik wilde juist op het podium staan. In 2019 heb ik auditie gedaan voor de MBO Theaterschool in Rotterdam waar ik op het laatste moment op de wachtlijst kwam te staan. Daardoor heb ik uiteindelijk de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) in Breda gevolgd. Hier kwam ik erachter dat ik de wereld van storytelling veel interessanter vind. Hoewel het theater nog steeds als thuis voelt, voelen pretparken, boeken, fotografie en dansen ook als thuis. Ik maak ontwerpen die je even laten vergeten welke zorgen je hebt.

Theater tijdlijn

Mijn eerste rol in een voorstelling was Mowgli in Jungle Boek op een camping. Hier ontdekte ik dat ik mij helemaal thuis voelde op het podium. Later ben ik in het weekend Hofpleinlessen gaan volgen en heb ik meegedaan met producties op de middelbare school. Nu speel ik mee in de musicals van de St. Nicolaasvereniging in Wouw.

Jungle Boek (2009)

Mowgli

Sprookjes Kyoto (2010)

Broer & ridder

Jungle Book (2016)

Ensemble

Grease (2017)

Doody

Fotografie

(Nikon D600)

Tijdens de coronapandemie had ik opeens meer vrije tijd. Veel lessen van school moesten vanuit huis gevolgd worden. Ik wilde mijzelf al een tijde verdiepen in fotografie en door de lockdown kreeg ik de vrijheid om dit vakgebied te ontdekken. Ik kocht mijn eerste tweedehands spiegelreflexcamera en kreeg van een fotograaf een aantal lenzen om te experimenteren. Sindsdien neem ik de camera mee om herinneringen vast te leggen. Zo heb ik foto’s gemaakt bij de viering van het 70-jarige huwelijk van mijn opa en oma en kreeg/krijg ik de kans om bij diverse evenementen van Van Der Valk Sport Center Stein-Urmond de fotografie te verzorgen.